SÖK Sommardans 2019

Sök på din kommuns hemsida för feriejobb. Efter det blir du kallad till audition. Ansökan är öppen för alla som uppfyller sin kommuns krav för feriejobb. Dans i Blekinge söker dig som är intresserad av dans och vill testa hur det är att arbeta som dansare. Vi håller audition för att du ska få en bra bild av vad jobbet innebär, samt för att det oftast är fler som söker än vad vi har plaster att erbjuda. Audition är den 10:e mars i Bräkne-Hoby och alla som söker blir kallade till audition. Läs mer om Sommardans tidigare år här.

 

Sommardans Blekinges fokus
Du ska få utveckla dig själv som dansare, få uppträda på offentliga platser runt om i länet och knyta kontakter till andra dansare i Blekinge. Inriktningen är främst modern och modern jazz. Under tre veckor kommer du att arbeta som dansare, vilket innebär daglig träning, repertoar och komposition. Vi kommer att skapa 1 eller 2 dansstycken på sammanlagt ca 20-30 min. Verket turnerar vi med i hela Blekinge med tre föreställningar i varje kommun under den första veckan i juli.

Sök jobbet
För att få jobbet måste du först ansöka på din kommuns hemsida för feriearbete, sedan kommer du att välkomnas till en audition där en jury väljer ut vilka som är mest lämpade för jobbet. Det kommer erbjudas högst 6 platser från varje kommun. På audition kommer du att få prova på att ta koreografi, improvisera och arbeta med kontaktarbete, vilka är det saker vi kommer arbeta med under sommaren. Juryn tittar efter din förmåga att samarbeta, din rumsuppfattning och rörelseuppfattning. Sök även om du är nybörjare – du vet aldrig vad juryn ser!

 

Audition sker söndagen den 10:e mars på Blekinge folkhögskola i Bräkne-hoby, teatersalen. Arbetet pågår under den första ferieperioden, vecka 25, 26, 27 2019.

Information om jobbet
Arbetstider:

09.00-17.00 (med reservation för vissa förändringar. Vi anpassar oss efter bussar och annat så att man hinner ta sig till jobbet i tid). Sommardans sträcker sig över 3 veckor med sammanlagt 112-120 timmar. 

 

Plats:

Blekinge folkhögskola, Bräkne-Hoby. Detta för att ingen ska ha för lång resväg till jobbet. Det kommer finnas möjlighet att bo på folkhögskolan för en mindre kostnad för att ni ska kunna undvika att betala resekostnader. Du kommer kunna bo där från måndag till fredag under vår repetitionsperiod v. 25 och v. 26. Under turnéveckan, vecka 27, utgår alla från sin hemkommun.

Lön: Enligt din kommuns bestämmelser för feriearbete. Du får själv stå för resekostnader till jobbet.

 

Koreograf: Tillsätts under mars-april 2019.

 

Projektledare: Rebecca Yates. Om du har frågor kring projektet är du välkommen att höra av dig till Rebecca på telefon 0732-050 888 eller e-post rebecca@dansiblekinge.se.

Karlskrona

Sista ansökningsdag är den 2 mars och du som är född 2002 eller 2003 kan söka. Du måste även vara folkbokförd i Karlskrona kommun och får inte ha haft feriejobb i kommunen tidigare.

Läs mer och ansök här.

Ronneby

Karlshamn

Sölvesborg

Olofström

Sista ansökningsdag är den 3 mars och du som är 17 år kan söka. Du måste ha fyllt 17 år men inte 18 år innan 1 juli aktuellt år och du måste vara folkbokförd i Ronneby kommun.

Läs mer och ansök här.

Sista ansökningsdag är den 3 mars och ferieplats kan sökas av ungdomar i åldern 17-18 år (ej fyllda 19 år), som bor och är folkbokförda i Karlshamns kommun och som inte haft någon ferieplats genom kommunen tidigare.

Läs mer och ansök här.

Sista ansökningsdag för feriearbete i Sölvesborg är den 17 mars men sök helst innan den 3 mars, för att vara säker på att bli kallad till audition. Feriearbete kan sökas av alla ungdomar som är födda 2001 och 2002 och folkbokförda i Sölvesborgs kommun.

Läs mer och ansök här.

Sista ansökningsdag är i slutet av mars men sök helst innan den 3 mars för att vara säker på att bli kallad till audition. Du måste uppfylla kraven för feriearbete i Olofströms kommun.  

Läs mer och ansök här.