top of page

Blekinge Dansresidens 2023

Dans i Blekinge anordnar för sjätte året i rad ett dansresidens för både nationella och internationella medverkande.  

Öppna klasser

Delta på morgonklasser ledda av årets residenkonstnärer. Träningen sker dagligen mellan 9:00-10:00 under residensperioden mån-fre, start 17 augusti i Massmanska Kvarnen i Ronneby. Anmäl dig via info@dansiblekinge.se

Öppen repition

Fredagen den 27 augusti öppnar vi dörrarna till Massmanska Kvarnen i Ronneby mellan 15:00 -16:30 då du får möjligheten att besöka våra residenskonstnärer och få en nämre inblick i deras arbetsprocess. Fri entré.

Kontakta oss via info@dansiblekinge.se vid ev frågor.

Visning

Den 3/9 underBrådjupa Dansfestival

Kolla in programmet för festivalen här.

Residenskonstnärer 2021

Elise Nuding (UK)

EliseNuding-Mia Kaasalainen.jpeg

Elise Nuding är verksam som danskonstnär i Sverige och Storbritannien. Nudings konstnärliga praktik växer fram i gränssnittet mellan koreografi, dans, performance, förkroppsligande forskning, skrivande och pedagogik. Ett pågående forskningsfokus är relationen mellan kropp och språk.

 

Under residenset kommer Elise jobba med verket Hollow the bones.

"Vi gräver i labyrinterna i anatomisk etymologi för att kritiskt och poetiskt engagera oss i hur vi namnger våra kroppar. Vi utforskar möjligheterna som öppnas när språk och dans behandlas först och främst som två förkroppsligade processer. Vi är uppmärksamma på vilken effekt ord och bilder skapar i våra egna kroppar, mellan kroppar och miljön." 

Sanna Söderholm & Elinor Tollerz Bratteby - Uncover Choreography   (SE)

Uncover Choreography är en duo bestående av koreografen Sanna Söderholm och dansaren Elinor Tollerz Bratteby. UC dedikerar sig nyfiket och kritiskt till danshantverk och expanderad koreografi.

Under residenset kommer UC arbeta med verket  A little bit Wet n a little bit Wild. 

"A little bit Wet n a little bit Wild är ett dansmedley med frihetsdrömmar. Verket undersöker samtida tendenser av kontroll. Vi blickar inåt efter något vilt i dansen, i koreografin och i oss själva som utförare. Vi tar oss an en klurig förhandling mellan hantverk och vilja till progression, anarki, glädje och frihet."

Uncover Choreography Sanna och Elinor, A little bit Wet n a little bit Wild .jpeg
Symbol_FARG_RGB_500px.png
logo_FARG_RGB_500px.png
4 Karlskrona kommun_logga.jpg
Ronneby kommun_logga (kopia).jpg
kulturradet_logo.gif
Region Blekinge logotyp svart tryck.jpg
Regionteatern logga.jpeg
bottom of page