top of page

One Week Wonder 2024

Vi är glada över att kunna presentera årets koreografer och dansare!

Två glada kvinnor

Scenkonstgruppen KROPPSKLUBBEN drivs av konstnärliga ledarna och dansarna Jilda Hallin och Lisa Nilsson.

KROPPSKLUBBEN skapar normkreativ, normkritisk och feministisk scenkonst som välter och ställer på ända för att inspirera till att hitta nya och mångfaldigade sätt att närma sig kroppen. Vi nagelfar taktfast en kroppsdel i taget som verkar som katalysator för vår koreografi, dans, musik och text. I repertoaren finns TÅR (2023) , HUD (2021) , FOF - föreställningen om fittan/snippan (2020) och LÅR (2017).

www.kroppsklubben.se 

Tillsammans med dansarna i One Week Wonder skapar vi Beach Body, en dansföreställning för det offentliga rummet som undersöker och utmanar kroppens rörelse på stranden. 

 

Kroppsspråkets normativa socialisering är en del av vårt automatiserade beteende, beroende på kontext förändras vårt kroppsspråk och stranden, där vi är som mest exponerade, genererar i sammanhanget ett kroppsspråk som syftar till att dölja och skapa illusioner av det existerande. 

 

I Beach Body utforskar, utmanar och sätter vi strandkroppens rörelser i nya perspektiv. Hur rör vi oss och hur rör vi oss inte i badkläder? Vilka positioner intar eller intar inte en till synes avkopplad strandkropp? Hur långsamt går det att springa baywatch - springet? 

KOREOGRAFER - KROPPSKLUBBEN

bottom of page