top of page

Podcasten om Maker Culture Collective

De primära syftena med Podden om MCC är att kommunicera vad som händer inom projektet och att dokumentera projektets utveckling. Det sekundära syftet är att undersöka vilka möjligheter till kommunikation och engagemang som kan uppstå om podden når över 100 följare. Podden finns att hitta här eller där poddar finns om du söker på Dans i Blekinge.

Dans i Blekinge undersöker på detta sätt hur digitala plattformar kan användas för att samla scenkonstpublik. Kan vi engagera scenkonstpubliken på ett nytt sätt? Hur kan publiken på ett organiserat sätt kommunicera om verk de har sett eller vill se?  

 

Det första steget för att undersöka dessa frågor var att skapa ett digitalt innehåll, som det går att prenumerera på. Detta är inte helt självklart för en förening som arbetar med scenkonst, vars själva essens ligger i att konsten sker med utövare och publik i samma rum. Vad skulle då vårt digitala innehåll bestå av? Jo, något som vi med lätthet kan prata om i timmar nämligen, politiken och strukturerna bakom scenkonsten. Därför sänder vi nu Podcasten om MCC, där du som lyssnar får ta del av allt spännande som händer inom projektet. Podcasten är vårt försök till att samla en scenkonstpublik på en digital plattform. Om du tycker att detta verkar intressant att följa med på så klicka här och fyll i formuläret. 

Till podden kommer vi att skriva artiklar och länka till information för den som vill fördjupa sig i ämnena vi tar upp. Innehållet, som läggs upp efterhand, hittar du på denna sida

Om du är scenkonstnär och vill bidra med information till vår kartläggning så fyll i detta formulär!

bottom of page