top of page

Unga Dansare 2021

Erik Eriksson - Koreograf

Mitt intresse för rörelse övergick ifrån trädklättring till breakdance som tolvåring och ledde mig att efter hand utforska klättring, le parkour, akrobatik, tyngdlyftning, taijiquan, gymnastik, och olika stilar av hip hop nutida dans. 2010 antogs jag till P.A.R.T.S. Performing Arts Training and Research Studios i Bryssel där jag examinerades 2014. Sedan dess har jag arbetat som dansare, koreograf och lärare runt om i Europa.

 

Mitt konstnärliga arbete utgår från antagandet att så som vi ser världen - så ter den sig i våra ögon. Mitt koreografiska arbete undersöker utifrån detta antagande hur vi kan varsebli hur vi varseblir vår omvärld. Jag strävar efter att skapa scenarier & miljöer där interaktionen mellan åskådare, performers & omgivning resulterar i nya sätt att använda syn, hörsel, lukt & känsel och att bjuda in åskådaren in till att själv vara en del av scenrummet & koreografin. 

Jag är intresserad av hur mänsklig perception, ankrad i vår fysiska kropp & dess funktioner, utgör grunden för vad vi prioriterar & uppfattar som meningsfullt; Hur vi genom bildspråk och symbolik pragmatiskt förenklar & konceptualiserar en värld som till stor del är oförutsägbar & oförståelig; Hur kontext, tidpunkt, frasering och betoning påverkar våra tolkningar.

Tillsammans med deltagarna i Unga Dansare ser jag fram emot att utforska fysiskt och mentalt utmanande material där deltagarna kan förkroppsliga nya förhållningssätt till sig själva och andra. Arbetet fokuserar på att utveckla personlig stabilitet, tillit till och ansvar gentemot en partner och grupp under desorienterande och fysiskt krävande omständigheter. Att i harmoni genom dissonans i grupp samarbeta mot ett gemensamt mål.

Erik Eriksson Karlstad.jpeg
rannhviUD.jpeg
Rannhvi Mebius Jormin - Dansare

Mitt namn är Rannhvi Mebius Jormin och jag är en frilansande danskonstnär från Brännö utanför Göteborg. I juni 2020 tog jag examen efter tre år på Copenhagen Contemporary Dance School. Under mitt sista år praktiserade jag i en rad svenska danskompanier: Norrdans, Skånes Dansteater, Regionteater Väst, Weld Company och Danskompaniet Spinn.

Parallellt med studierna har jag bedrivit koreografiskt arbete och skapat egna verk. Tillsammans med två klasskompisar vann vi Koreografi Konkurrencen 2019 i Köpenhamn med verket Pomology, en tävling för unga uppkommande koreografer.

Efter examen har jag medverkat som huvudroll i musikalen Spara & Slösa, undervisat i nutida dans och medverkat som dansare i ett antal olika frilansprojekt. Dessutom har jag varit med och startat koreografiduon Yellow Jacket Collective och är just nu aktiv med vår första egna produktion.

Inez Castell - Dansare

Jag heter Inez Castell och går sista året på min dansutbildning i Stavanger, Norge.

Jag började dansa på riktigt i gruppen Ung Dans i Ronneby när den startades av Malin Granqvist som modigt ville ta samtidsdansen till ungdomar i Blekinge.

Jag dansade mig igenom gymnasiet i Lund för att sedan göra en paus för att jobba och studera andra saker ett par år. Men jag kunde visst inte hålla mig borta. Jag är intresserad av vad kroppen är för oss människor och hur den kan hjälpa oss känna och tänka, inte bara vara ett redskap för kommunikation och handling.

inezUD.jpeg
eve2.jpeg
Evelina Kristiansson - Dansare

Evelina Kristiansson heter jag och är en värmlänning som just nu är bosatt i Göteborg.

Efter gymnasiet gick jag dans på Kävesta folkhögskola och maj-20 tog jag examen från Balettakademin i Göteborg. Just nu jobbar jag på Ica och frilansar som dansare, tillsammans med Musicalica i Göteborg skapar vi inför hösten 2021.

Hanna Samuelsson - Dansare

Mitt namn är Hanna Samuelsson. Jag är 22 år gammal och kommer från Eslöv, Skåne.

Under min uppväxt har jag testat på flera olika dansstilar. Jag har tidigare främst stått på scenen i revyer och musikaler men valde för några år sen att fokusera mer på modern dans. I juni tog jag examen från Institute of the Arts Barcelona där jag har studerat en kandidatutbildning i dans. Nu är jag tillbaka i Sverige och ser fram emot att ta del av den svenska danskonsten. 

IMG-20210513-WA0005.jpg
bottom of page