top of page
7U3A1255.00_00_33_17.Still003.jpg

MASS-kollektivet

Foto: Simone Ærsøe

MASS-kollektivet är Dans i Blekinges ensemble, som startade 2021 och utgörs av dansarna Rebecca Yates, Anna Johansson, My Prim och scenkonstnären Emelie Trossö. Konstellationen är ny, men sammanlagt har ensemblen över 50 års erfarenhet i fältet och alla fyra har sedan länge varit knutna till Dans i Blekinge. MASS-kollektivet är aktuella med föreställningen Tidens veckade egenskaper som hade premiär hösten 2023. 


MASS-kollektivet flätar samman konstformerna dans, text, performance, scenografi och musik till en behagligt oförutsägbar helhet. Deras konstnärliga uttryck befinner sig i skärningspunkten mellan det taktila och det abstrakta, det personliga och det lyriska, det sköra och det storslagna. MASS-kollektivet är en koreografisk följetong som handlar om den närvarande kroppen – den som lutar sig in, lyssnar och väljer att kliva in i rörelsen. 

Rebecca Yates

Rebecca är konstnärlig ledare för Dans i Blekinge och BRÅDJUPA Blekinge Dansfestival.

Sedan 2012 har hon medverkat i en mängd olika verk och konstellationer i Södra Sverige. Yates är för 2024 aktuell med Salt- all I ever wanted was to dance with you och som dansare i HUD av KROPPSKLUBBEN, Pappersmånens Pappersmun av Nordtross och HOPP! - Livet som ett performance (arbetstitel) av My Prim.

Yates har en BA från London Contemporary Dance School (2010) och en MA i koreografi (samtida dansdidaktik) vid SKH (2019). 


 

My Prim

My Prim är fritt verksam danskonstnär och har sedan 2016 medverkat i en mängd olika konstellationer och turnerat verk lokalt, nationellt och internationellt.

Bland annat har hon tidigare varit anställd vid operabaletten i München och turnérat föreställningen Dans le pays d´hiver av Silvia Cost, en föreställning som skapats och spelats under Festival d’automne i Paris och sedan turnérats i europa. Idag är hon aktuell som dansare i Pappersmånens Pappersmun av Nordtross, Salt- All I ever wanted was to dance with you av Rebecca Yates och som koreograf för Hopp! – Livet som ett performance (arbetstitel). Prim är utbildad vid Iwanson International School of Contemporary Dance i München.

Anna Johansson

Anna Johansson är verksamhetsledare för Dans i Blekinge och har varit verksam inom dansfältet i södra Sverige sedan 2009. Johansson, har i olika konstellationer genomfört ett stort antal produktioner och scenkonstprojekt. Bland annat 200 ord för snö, Föreställningar om Samtiden, Eldorado och The Silver Bullet Camp. Johansson är aktuell som dansare i HUD av KROPPSKLUBBEN, Salt- All I ever wanted was to dance with you av Rebecca Yates och HOPP!– Livet som ett performance (arbetstitel) av My Prim. Anna är utbildad vid SEAD - Salzburg Experimental Academy of Dance.

Emelie Trossö

Emelie Trossö är sedan flera år verksam som skådespelare, kreatör, dramatiker, regissör och scenograf.

Hon har medskapat ett 20-tal verk inom teater, dans och performance och varit drivande i scenkonstgruppen Pinamackorna. Emelie Trossö har ett samarbete med Emma Nordanfors som duon Nordtross. Pappersmånens pappersmun är deras första föreställning som kommer spelas för alla förskoleklasser i Blekinge hösten 2024. Trossö är aktuell med community-projektet Grannskapet som kommer att visas på BRÅDJUPA, Blekinge Dansfestival 2024. Emelie är utbildad vid Norwegian Theater Academy i Østfold.

Kulturrådets logga
Region Blekinges logga
Ronneby kommuns logga
Regionteaterns logga
Kulturcentrum Ronneby Konsthalls logga
bottom of page