top of page

Minnet är en ridå.Varje minne bildar ett veck. Några minnen framstår som tydliga och några förblir dolda.Precis bakom ridån står alla människor som vi någonsin mött.Alla som har påverkat oss på sätt som vi har svårt att överblicka.De står i armkrok, redo att göra entré.Det bara måste vara så.Deras ord och

gester har oundvikligen blivit en del av oss.

De finns i våra händer.De löper längs ryggraden.

Foto: Simone Ærsøe

TIDENS VECKADE EGENSKAPER

Tidens veckade egenskaper
Kronologin är närmast oviktig. Det vi söker är förtätning.
I Tidens veckade egenskaper sätts minnen i rörelse. Till synes vitt skilda händelser som ligger långt ifrån varandra i tid och rum, kan hamna i närheten av varandra och bilda en oväntad genväg. Vi finsöker ytor av upplösta minnen och komprimerade händelseförlopp på jakt efter okända samband. Vi porträtterar dem som vi trodde att vi skulle stå nära livet ut och de vi från början visste att vi en dag skulle tappa bort. Var finns lämningarna av alla de människor vi mött?

 

Tidens veckade egenskaper hade urpremiär på Lokstallarna i Karlshamn den 25e november.

Medverkande: My Prim, Rebecca Yates, Anna Johansson, Emelie Trossö

Kompositör/Ljuddesign: Mikkel Gemzøe

Ljusdesign: Patrik Petersson

Scenografi och kostym: MASS-kollektivet

Foto: Simone Alexandra Ærsøe

Tack till: Malin Astner och Carina Reich .

Med stöd av Region Blekinge, Ronneby kommun och Statens Kulturråd.I samproduktion med Regionteatern Blekinge Kronoberg.

MASS-kollektivet

MASS-kollektivet är Dans i Blekinges ensemble, som startade under 2021 och utgörs av de dans- och scenkonstnärer som varit knutna till Dans i Blekinge sedan länge. Ensemblen utgörs av My Prim, Rebecca Yates, Anna Johansson och Emelie Trossö. MASS-kollektivet har fått ett återstartsstöd från Kulturrådet i syfte att behålla kompetens inom fältet, att säkra långsiktigt hållbar produktion på Massmanska kvarnen och vidareutveckla Dans i Blekinges publika verksamhet.

bottom of page