top of page

Tidens veckade egenskaper

Kronologin är närmast oviktig. Det vi söker är förtätning.

 

I Tidens veckade egenskaper sätts minnen i rörelse. Till synes vitt skilda händelser som ligger långt ifrån varandra i tid och rum, kan hamna i närheten av varandra och bilda en oväntad genväg. Vi finsöker ytor av upplösta minnen och komprimerade händelseförlopp på jakt efter okända samband. Vi porträtterar dem som vi trodde att vi skulle stå nära livet ut och de vi från början visste att vi en dag skulle tappa bort. Var finns lämningarna av alla de människor vi mött?

Medverkande: My Prim, Rebecca Yates,

Anna Johansson, Emelie Trossö

Kompositör/Ljuddesign: Mikkel Gemzøe

Ljusdesign: Patrik Petersson

Scenografi och kostym: MASS-kollektivet

Foto/Film: Simone Alexandra Ærsøe

Konstnärlig rådgivning: Carina Reich och

Malin Astner

"Det var vackert, drömskt, konkret och starkt i en underbar blandning. Varje minut var en upplevelse, liksom förväntansfullt hela tiden, det var ovisst vad som skulle hända på ett behagligt sätt. Jag rös, skrattade, fick vila och försvinna in i dansen, grät en skvätt också. En annan underbar känsla, man ville röra på kroppen!

- Mia Thenor, musiker

kulturradet_logo.gif
Region Blekinge logotyp svart tryck.jpg
Ronneby kommun_logga (kopia).jpg

"För mig var det något nytt och ett starkt eget konstnärligt uttryck som jag inte sett tidigare. Kombinationen av text, musik och dans växte tillsammans till en enhetlig komposition. Jag fick assciationer till både Kristina Lugn och David Lynch."

- Ola Rydberg, författare

Regionteatern logga.jpeg
7 Kulturcentrum_svart.jpg
bottom of page