top of page
Fyra dansare i en studio
Fem dansare i en studio
Foto från One Week Wonder 2023 Foto: Simone Ærsøe

One Week Wonder

2016 startade Dans i Blekinge projektet One Week Wonder, som tidigare kallades "Unga Dansare". Projektet går ut på att dansare och scenkonstnärer som är under utbildning, eller som nyligen har avslutat sin utbildning, erbjuds arbete med en professionell koreograf under en vecka. Under denna vecka arbetar dansarna med koreografen och deltar i utformandet och skapandet av ett scenkonstnärligt verk. Verket visas under en gemensam visning med Blekinge Dansresidens, och under Brådjupa Dansfestival vartannat år.

Med One Week Wonder vill vi att dansarna ska få möjlighet att utveckla sitt konstnärskap, få inspiration inför sina fortsatta studier, samt att få arbetslivserfarenhet i ett tidigt skede i sin karriär. 

Koreografer tidigare år har varit  Daniella Eriksson (2023), Ellen Söderhult (2022), Erik Eriksson (2021), Emma Nordanfors (2016 och 2020), Marcus Baldemar (2019), Lisa Nilsson (2018) och My Johansson (2017).  

I One Week Wonder ingår:

 

  • Reseersättning 

  • Arvode 

  • Fri studiotid

  • Daglig träning

  • En visning i Ronneby eller under BRÅDJUPA Blekinge dansfestival.

  • Dokumentation i form av film och foto.

 

Nästa ansökningsperiod för koreograf sker i januari - februari 2025.

Nästa ansökningsperiod för dansare sker i februari - mars 2025.

 

Vill du veta mer om One Week Wonder? Hör av dig till:

 

Olivia Klang

olivia@dansiblekinge.se

0708-724977

Två glada kvinnor

KOREOGRAFER FÖR ONE WEEK WONDER 2024

Vi är glada över att kunna presentera KROPPSKLUBBEN som koreografer för One Week Wonder 2024!

Scenkonstgruppen KROPPSKLUBBEN drivs av konstnärliga ledarna och dansarna Jilda Hallin och Lisa Nilsson. KROPPSKLUBBEN skapar normkreativ, normkritisk och feministisk scenkonst som välter och ställer på ända för att inspirera till att hitta nya och mångfaldigade sätt att närma sig kroppen. Vi nagelfar taktfast en kroppsdel i taget som verkar som katalysator för vår koreografi, dans, musik och text. I repertoaren finns TÅR (2023) , HUD (2021) , FOF - föreställningen om fittan/snippan (2020) och LÅR (2017).

www.kroppsklubben.se 

Tillsammans med dansarna i One Week Wonder skapar vi Beach Body, en dansföreställning för det offentliga rummet som undersöker och utmanar kroppens rörelse på stranden. 

 

Kroppsspråkets normativa socialisering är en del av vårt automatiserade beteende, beroende på kontext förändras vårt kroppsspråk och stranden, där vi är som mest exponerade, genererar i sammanhanget ett kroppsspråk som syftar till att dölja och skapa illusioner av det existerande. 

 

I Beach Body utforskar, utmanar och sätter vi strandkroppens rörelser i nya perspektiv. Hur rör vi oss och hur rör vi oss inte i badkläder? Vilka positioner intar eller intar inte en till synes avkopplad strandkropp? Hur långsamt går det att springa baywatch - springet? 

Med stöd av:

Region Blekinges logga
Ronneby kommuns logga
Kulturrådets logga
Kulturcentrum Ronneby Konsthalls logga
BRÅDJUPAS logga
bottom of page